Ο 5λογος του άντρα bon viveur

1 Στο αυτοκίνητο
Το on the road savoir vivre είναι κοινό είτε πρόκειται για Aston Martin είτε για ένα Fiat 500αράκι. Ένας πραγματικός τζέντλεμαν ποτέ δεν διαπληκτίζεται με άλλους οδηγούς στο δρόμο, ειδικά αν μέσα σ’ αυτό βρίσκεται εκπρόσωπος του ασθενούς φύλου. Το άνοιγμα της πόρτας από τον οδηγό στη συνοδηγό, αν και κάπως παλιομοδίτικο, δίνει πάντα έναν «αέρα» όταν πρόκειται για το πρώτο ραντεβού.

5 γυναικείες ατάκες που σημαίνουν κάτι άλλο!

2 Στο πρώτο ραντεβού

Κύριο και βασικό: Μια κυρία μπορεί να έχει την πρωτοβουλία της ώρας, ποτέ όμως του meeting point. Αυτό το αποφασίζει ο άντρας. Ασφαλής προορισμός είναι πάντα ένα classy restaurant, που να μην είναι μεν κραυγαλέα ακριβό, αλλά όχι και ταβέρνα! Ένας τζέντλεμαν πάντα παίρνει τη συνοδό του από το σπίτι της και στο τέλος του ραντεβού τη συνοδεύει μέχρι την πόρτα. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού οφείλει να γνωρίζει το savoir vivre ενός δείπνου και, φυσικά, δεν μιλάει ΠΟΤΕ για τις πρώην του.

3 Στη διασκέδαση 

Ποτέ δεν προπορεύεται της συνοδού του. Φροντίζει να πηγαίνουν μαζί ή κάποια βήματα πίσω της. Όσον αφορά τα clubs, ποτέ δεν στριμώχνουμε, ούτε πιέζουμε αυτούς που διασκεδάζουν μαζί μας. Στα μπουζούκια, πάλι, φροντίζουμε η συνοδός μας να κάθεται μία θέση μπροστά από εμάς. Όταν πετάμε λουλούδια, δεν σημαδεύουμε τον τραγουδιστή ή τους φίλους μας στο κεφάλι και ποτέ δεν τα πετάμε μαζί με τα πανέρια.

4 Στα ταξίδια
Ένας τζέντλεμαν είναι συνήθως κοσμοπολίτης. Και ένα καλό ταξίδι σίγουρα δεν εξαρτάται από το budget που διαθέτουμε. Αν πρόκειται για ταξίδι-έκπληξη στην αγαπημένη μας, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν το κλείνουμε με γκρουπ! Από την άλλη, τα προσωπικά μας είδη σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι περισσότερα από αυτά της συνοδού μας. Ένας καλός ταξιδιώτης ακόμη και σε σοβαρές ατυχίες δεν διαμαρτύρεται συνεχώς για την «άθλια κουζίνα», ούτε φυσικά κριτικάρει τους πάντες και τα πάντα.

5 Στο σεξ

Ας αρχίσουμε από τα βασικά, που έχουν να κάνουν με τους κανόνες υγιεινής και, φυσικά, τις κάλτσες, που ένας τζέντλεμαν οπωσδήποτε πρέπει να βγάλει πριν από την ερωτική πράξη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι λεγόμενοι άγραφοι νόμοι, που συνήθως μαθαίνονται με την εμπειρία. Όταν πρόκειται για μία από τις πρώτες φορές, δεν πιέζουμε τη σύντροφό μας για δικές μας επιθυμίες και στη διάρκεια της επαφής δεν διακόπτουμε για να σηκώσουμε το τηλέφωνο. Επίσης, κάποιες τρυφερές κινήσεις στο τέλος της πράξης ακόμη και αν δεν τις αισθάνεται κάνουν το γνήσιο τζέντλεμαν να ξεχωρίζει.

Και όμως το χρώμα του πάθους δεν είναι το κόκκινο αλλά το ...