Αναπάντεχη εγκυμοσύνη; Τι να περιμένεις όταν η σύντροφός σου περιμένει ένα μωρό που δεν… περιμένατε!

0
3702

Ή αλλιώς πώς να είσαι πατέρας στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και της οικονομικής κρίσης!

Το σεξ είναι, όπως όλοι ξέρουμε ο νούμερο ένα παράγοντας για να γεννηθούν τα παιδιά. Είναι ο βασικός λόγος που μπορούν να κάνουν την σύντροφός σου να έρθει μια ωραία μέρα και να σου πει εκείνες τις δύο λέξεις που πιθανόν να σε τρομοκρατήσουν και να σε κάνουν να θέλεις να εξαφανιστείς από προσώπου γης: “Είμαι έγκυος”! Τι κάνεις λοιπόν, όταν στην Ελλάδα της κρίσης και των εποχών που ζούμε έρθει η γυναίκα που αγαπάς, ή που σου αρέσει πολύ ή λίγο, ή δεν ξέρεις καν αν σου άρεσε εξ αρχής και σου πει ότι το δικό σου DNA μεγαλώνει μέσα της;

Ο 12λογος ενός άντρα: Αυτά είναι τα 12 πιο sexy πράγματα που βρίσκουμε σε μια γυναίκα

Όταν το μαθαίνεις

Σίγουρα θα θυμάσαι τους γονείς και ειδικά τον πατέρα σου να σου λένε ότι όταν ένα αγοράκι αγαπάει πολύ μια γυναίκα βάζει μέσα της το μαγικό του ραβδάκι και αγκαλιάζονται και οι δύο πολύ σφιχτά. Και μετά από εννιά μήνες έρχεται το μωράκι! Αυτό που ίσως δεν σου είπαν είναι ότι όταν ένας άντρας αγαπάει πάρα πολύ μια γυναίκα, αλλά και αυτός και εκείνη δεν έχουν καλά καλά δικό τους διαμέρισμα, ασχολούνται με την καριέρα τους ή και με το πως θα επιβιώσουν μέσα στην ανεργία, πρέπει να προσέχουν πολύ αυτό το… ραβδάκι που μπορεί να χρησιμοποιείται, αλλά όχι με σκοπό μετά από το 9μηνο να δημιουργήσει έναν άλλο άνθρωπο! Τότε είναι που η κατάσταση πραγματικά μπλέκεται πολύ!

Και μπορεί πάνω στον πανικό της στιγμής να σκεφτείς να της ζητήσεις να λύσετε οριστικά το θέμα με εκείνον τον πολύ συγκεκριμένο τρόπο που πολύ άντρες σκέφτονται σαν λύση ανάγκης, όμως δεν ξέρω αν θα το τολμούσες αυτό αν συνειδητοποιούσες ότι ό,τι συμβαίνει απο εδώ και πέρα σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη θα συμβαίνει στο δικό της σώμα! Και εκείνη θα τα έχει “παίξει” εκτός από εσένα και ένα σωρό ερωτηματικά, απορίες και πανικόβλητες υποθέσεις μόνο και μόνο με την διαπίστωση: “Είμαι έγκυος”, οπότε το να της ζητήσεις να ξεφορτωθεί το θέμα που προέκυψε πρέπει να είναι μια καθαρά δική της απόφαση και γενικά να προκύπτει μέσα από τη συζήτηση των δυο σας με όση περισσότερη ωριμότητα μπορεί να υπάρξει εκείνη τη στιγμή!

Καταλαβαίνω απόλυτα ότι μόλις μάθεις ότι θα γίνεις πατέρας ενός παιδιού που μεγαλώνει μέσα σε μια γυναίκα που δεν ξέρεις αν καλά καλά την θέλεις στη ζωή σου για πάντα, συν το άγχος του “πώς θα μεγαλώσω παιδί σε τέτοιους καιρούς, ενώ με το ζόρι μπορώ να βρω δουλειά” είναι μια κατάσταση η οποία μπορεί να σε πανικοβάλει και να κάνει το μυαλό σου να εκραγεί, όμως θα πρέπει να βρεις τη δύναμη να της σταθείς, να την ρωτήσεις πώς νιώθει και να ενδιαφερθείς πραγματικά γι’ αυτά που θα σου πει. Παράλληλα μίλα και με κάποιον κολλητό, αδερφό ή φίλο που θα στηρίξει και εσένα που σίγουρα θα το χρειάζεσαι! Μην ξεχνά πώς όλες αυτές οι καταστάσεις θέλουν ψυχραιμία.

Το να ακούσεις για το επερχόμενο μωρό και να σωριαστείς κάτω κρατώντας το κεφάλι σου και φωνάζοντας για 5 λεπτά “Ω, θεέ μου” δεν θα κάνει καλό ούτε σε εσένα ούτε και σε εκείνη που μόλις σε δει να αντιδράς έτσι θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της! Στην πραγματικότητα πρέπει να κάνεις το αντίθετο από αυτό. Δείξε ψυχραιμία, πιάσε της τα χέρια ή ακούμπησε την απαλά στους ώμους και δώσε της την ευκαιρία να πει όσα σκέφτεται. Οι περισσότεροι άντρες μόλις μάθουν για μια εγκυμοσύνη στην προσπάθειά τους να λύσουν αμέσως το λάθος αρχίζουν να πιέζουν και να την ρωτούν “Και τι σκέφτεσαι να κάνεις;” Καλύτερα είναι να δώσετε και οι δύο χρόνο στους εαυτούς σας να χωνέψουν τα νέα και να συμφωνήσετε να το συζητήσετε μία από τις επόμενες μέρες αφού πρώτα θα έχει καθίσει μέσα σας η όλη κατάσταση!

Πατέρας και γιος: Μία σχέση στοργής σε ένα συγκλονιστικό βίντεο!!!

Όλα τα σενάρια

1. Αποφασίζετε ότι δεν θέλετε το μωρό

Αν τελικά αποφασίσει να κάνει άμβλωση η κατάσταση από μόνη της είναι τόσο κοινωνικά, πολιτισμικά ή και ηθικά αμφιλεγόμενη που το μόνο που δεν θα πρέπει να κάνεις είναι να δείξεις την τυχόν ανακούφισή σου για την απόφαση, αλλά ώριμα και σοβαρά να σταθείς δίπλα της σε αυτό που επιλέξατε (προφανώς από κοινού) να συμβεί.

Άκουσε την. Αν θέλει έκτρωση θα σου το πει δεν χρειάζεται να την ρωτάς συνέχεια μέχρι να αποφασίσει. Όταν το κάνει θα πρέπει να είσαι εκεί και να ακούσεις όλα όσα σκέφτεται, τους φόβους της για την διαδικασία,, ή τους ενδοιασμούς της. Το μόνο που θα θέλει εκείνη τη στιγμή είναι τον… “συνυπεύθυνο” της όλης κατάστασης να βρίσκεται στο πλάι της!

Πλήρωσε το. Προθυμοποιήσου να πληρώσεις ένα μέρος ή ακόμα καλύτερα ολόκληρο το ποσό της διαδικασίας. Αυτό μπορεί να είναι πολύ ρηχό και ΄κυνικό, ωστόσο ίσως είναι το καλύτερο που θα μπορείς να κάνεις τηρουμένων των συνθηκών και της περίστασης.

Πήγαινε μαζί της (αν το θέλει). Αν δεν γνωρίζεστε καλά μπορεί να μην σε θέλει καν εκεί, αλλά αν σε θεωρεί κομμάτι της ζωής της, τότε θα πρέπει να βρίσκεσαι δίπλα της στην επώδυνη, ψυχικά τουλάχιστον, διαδικασία. Το μόνο που θα θέλει εκείνη την ώρα είναι κάποιον να μοιραστεί τον φόβο της.

Τηλεφώνησέ της. Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η επέμβαση, επειδή είναι αρκετά επώδυνη μετεγχειρητικά θα πρέπει να ενδιαφέρεσαι να μαθαίνεις πώς νιώθει. Τηλεφώνησέ της πήγαινε από το σπίτι της, γενικά μην την αφήνεις μόνη της!

Σύγχρονος Έλληνας άντρας: Το δικό σου Manifesto για το πως πρέπει να είσαι!

2. Εκείνη θέλει να το κρατήσει, ενώ εσύ δεν θέλεις με τίποτα

Σε αυτή την περίπτωση όλα είναι χάλια. Αν και ο πατέρα σου θα σου έλεγε “Φέρσου σαν άντρας και ανέλαβε τις ευθύνες σου”, το να κάνεις κάτι τέτοιο εσύ το αποκλείεις με κάθε δύναμη που υπάρχει μέσα σου! Παρόλα αυτά και πάλι κυρίαρχο ρόλο παίζει η δική της απόφαση. Μην την πιέζεις για μία άμβλωση, μην βγαίνεις εκτός εαυτού και συζήτα μαζί της με το μαλακό. Το ότι θα ΄γεννηθεί ένα μωρό επηρεάζει την ζωή σου, σαφώς, αλλά επηρεάζει και τη δική της.

3. Είσαι μέσα σε μία καλή σχέση και με καλές συνθήκες, όμως δεν είσαι έτοιμος να γίνεις πατέρας

Το ότι είσαι σε μια μόνιμη σχέση και να είστε καλά, το να μένετε μαζί και να έχετε και οι δύο μια σχετικά σταθερή δουλειά δεν σημαίνει ότι είσαι έτοιμος να δεχτείς ένα μωρό. Θέλεις η ανάγκη σου να ταξιδέψεις περισσότερο, να πιεις περισσότερο, να διασκεδάσεις περισσότερο, θες η ανασφάλεια που μπορεί να έχεις για τις δυνατότητές σου να γίνεις σωστός πατέρας ή η αβεβαιότητα των ημερών, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θες ακόμα παιδί. Να ξέρεις ότι σε μια τέτοια περίπτωση η σχέση θα διαταραχθεί, θα περάσει από πολλά κύματα εμπιστοσύνης και απώλειάς της, θα συζητηθούν πολλά θέματα και στο τέλος θα κριθεί αν τελικά άξιζε να είστε μαζί ή όχι. Ακόμα και να κρατήσετε το παιδί και πάλι η σχέση σας θα έχει δοκιμαστεί. Γι’ αυτό και πάλι είναι αναγκαίος ο διάλογος μεταξύ σας. Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να ακούσεις αν θέλει ή όχι και εκείνη το παιδί, αν πρέπει να πάτε τη σχέση σας ένα βήμα παραπέρα ή όλα αυτά μαζί.

4.Είσαι σε μια καλή σχέση και θέλετε και οι δύο το μωρό

Το ότι δεν το σχεδιάζατε δεν έχει καμία σημασία. Χαρείτε με αυτό, ξεχάστε τις δυσκολίες που μπορεί να έρθουν και συνειδητοποιείστε ότι ακόμα και όταν αυτές εμφανιστούν, τότε θα είστε έτοιμοι να της αντιμετωπίσετε μαζί. Γιατί μια νέα ζωή, είτε προγραμματισμένη΄, είτε εντελώς ξαφνική έρχεται στον κόσμο και εσύ σαν σωστός πατέρας, αλλά και άντρας πρέπει να μάθεις να στέκεσαι στο ύψος των περιστάσεων και να είσαι παρόν!

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο όταν ανοίγει το στόμα του παραδίδει μαθήματα ζωής!