Skip to main content

Όλοι γνωρίζουμε πως τα φρούτα μόνο καλό μας κάνουν αλλά μηπώς δεν τα έχουμε όσο θα έπρεπε στην καθημερινή μας διατροφη;

Δείτε παρακάτω μερικά φρούτα που όλοι γνωρίζουμε αλλά ίσως δεν τα καταναλώνουμε όσο θα έπρεπε:

1. Ρόδι: Περιέχει πολύ βιταμίνη C, κάλιο και λίγες έχει θερμίδες. Προσφέρει το 50% των αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη C και πολυφαινόλες, ενώ μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου.

2. Πορτοκάλια: Ισχυρή πηγή βιταμίνης C, απαραίτητη για τον “αφοπλισμό” των ελεύθερων ριζών, την προστασία των κυττάρων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Τα πορτοκάλια περιέχουν ένα φλαβονοειδές μόριο, την ερπεριδίνη που βρίσκεται στην άσπρη ψίχα και τη φλούδα τους. Η ερπεριδίνη μειώνει τη χοληστερίνη και την υψηλή πίεση.

3. Μπανάνα: Περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίουπου προστατεύει την καρδιά. Είναι αποτελεσματικό προβιοτικό, ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, αυξάνει την ντοπαμίνη, τη νορεπινεφρίνη και τη σεροτονίνη (εγκεφαλικές χημικές ουσίες που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη).

Κινόα: Μια ξεχωριστή υπερτροφή!

4. Ακτινίδιο: Έχει περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι. Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, ενώ οι ίνες, το κάλιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος θρέφουν και προστατεύουν τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια.

5. Μανταρίνι: Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και διαλυτές φυτικές ίνες που μειώνουν τον κίνδυνο ασθενείας, βοηθούν στην καλή διατήρηση του βάρος. Είναι καλή πηγή λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, οι οποίες μειώνουν τους κινδύνους χρόνιων ασθενειών των ματιών,(π.χ. καταρράκτης). Επίσης τα φλαβονοειδή που περιέχει το μανταρίνι, οχυρώνουν τον οργανισμό απέναντι στον διαβήτη τύπου 2 και στις καρδιακές παθήσεις.

6. Γκρέιπφρουτ: Έχει αμέτρητα οφέλη και πολλές ποικιλίες όπως λευκό, ροζ, κίτρινο και κόκκινο. Έχει λίγες θερμίδες, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βοηθάει στην απώλεια βάρους, καθαρίζει το δέρμα, ισορροπεί την πέψη, αυξάνει την ενέργεια και προστατεύει την καρδιά και μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου.

Σπαθόχορτο: Το αρχαίο γιατρικό των Σπαρτιατών!

7. Μύρτιλλο: ‘Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνη, ένα φυσικό συστατικό από το οποίο παίρνουν το χρώμα τους. Κάνει καλό στην όραση, στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βελτιώνει την μνήμη.

8. Μούρα: Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες με τα κόκκινα να είναι πιο συνηθισμένα. Η συχνή κατανάλωση λειτουργεί προληπτικά με τις ασθένειες, αναστέλλουν την ανώμαλη διαίρεση των κυττάρων και ευνοούν το φυσικό θάνατό τους. Επίσης είναι πλούσια σε φλαβονοειδή κερκετίνη και γαλλικό οξύ, τα οποία αποδεδειγμένα ενισχύουν τη λειτουργεία της καρδιάς, προλαμβάνουν την παχυσαρκία και καθυστερούν τη γήρανση.

Για περισσότερα αντρικά θέματα ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/manslife.gr