Για τον John Hamm που τρελαίνει τα κορίτσια

Έχω ακούσει πολλά και διάφορα αποθεωτικά για τον John Hamm από γυναίκες, τόσο που κάθε φορά που βλέπω έναν ψηλό, με φαρδιές πλάτες, τετράγωνο σαγόνι, καλοχτενισμένα μαλλιά, και απλό ντύσιμο, να τον κοιτάνε επίμονα οι γυναίκες, νομίζω ότι πρόκειται για τον ίδιο και ότι έχει incognito στη χώρα μας για να προωθήσει κάποια ταινία. Το πιο ακραίο που έχω διαβάσει είναι ένα tweet “John Hamm, ovaries explode,”και δεν μπορώ καν να διακρίνω αν αυτές οι αντιδράσεις αφορούν τον τηλεοπτικό διαφημιστή ή το ίδιο.

 

O Τζέιμς Φράνκο τα κάνει όλα και τα κρατάει μυστικά

Γιατί, πέρα από το παρουσιαστικό, όλοι ξέρουν ότι οι δύο τους, ο Don Draper και ο John Hamm, είναι δύο εντελώς διαφορετικοί τύποι. Κάτι το οποίο εμένα μου λέει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα πρότυπο επιτυχίας που έχει δημιουργηθεί έχει μείνει ως εικόνα στην ποπ κουλτούρα. Είναι τόσο δυνατό, δε, που έχει αποκτήσει πραγματικές διαστάσεις. Για κάποιο λόγο μπερδεύεται η τηλεοπτική εικόνα με την πραγματικότητα, με τον ίδιο τρόπο που κάποιος εξηγεί πόσο γαμάτος είναι ο Σιλβέστερ Σταλόνε απαριθμώντας επιχειρήματα για τον Τζον Ράμπο, ενώ το μόνο που έχουν κοινό είναι η ιταλική καταγωγή. Στην περίπτωση που μας απασχολεί, το κοινό είναι το ένα- δυο ποτάκια παραπάνω. Και ενώ υπάρχει τέτοια αντίθεση, ξαφνικά χάνεται η πραγματικότητα.

 

Θέλω να ότι σε αυτόν τον τύπο ταιριάζει το στερεότυπο του σκληρά εργαζόμενου, κατά τύχη, ηθοποιού-σταρ της διπλανής πόρτας παρά του άψογα ντυμένου και σκληρά υπολογιστικού Don Draper. Ο John Hamm βρέθηκε να παίζει σε ταινίες και σε σειρές μετά από αρκετά χρόνια που περίμενε το Χόλυγουντ να τον προσέξει. Όπως κάθε ηθοποιός που σέβεται τον εαυτό του σέρβιρε τραπέζια για τα προς το ζην. Και τώρα που ήρθε η επιτυχία, ο Hamm προτιμάει την ησυχία του, προτιμάει τους χαμηλούς τόνους και δεν αρέσκεται σε «καταστάσεις τύπου Tom Cruise» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

 

Η Charlize Theron δεν είναι η φονική ξανθιά που ήξερες

Και τα εννοεί, είναι φιλοσοφημένος . Βλέπεις η ζωή υπήρξε γενναιόδωρη μαζί του σε ταλέντο και φυσική ομορφιά αλλά τον δοκίμασε πολύ σκληρά. Ο πατέρας του υπήρξε δύο φορές χήρος, είχε χωρίσει με την μητέρα του, που πέθανε από καρκίνο στα 10, και ο έφηβος τότε Χαμ αναγκάστηκε να μεγαλώσει με τους γονείς των φίλων του που έσπευσαν να καλύψουν τα κενά. Γι’ αυτό, ίσως, ο ίδιος είναι τύπος που δίνεται στις γυναίκες, όπως δόθηκε στην επί 18 έτη σύζυγο του Jennifer Westfeldt. Και γι’ αυτό, ίσως το 2015 ο χωρισμός τους κάτι που εξήρε τα προβλήματα που είχε με το αλκοόλ και τον έστειλε για λίγο σε κλινική αποτοξίνωσης. Είναι κάτι που δεν το κρύβει, αντίθετα τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της καθαρής και αντρίκιας παραδοχής της εξάρτησης του.

 

Κάτι τέτοια είναι που λέει και τρελαίνει τα κορίτσια που στο πρόσωπο του βλέπουν τον ιδανικό άντρα.